Egan aldizkariaren sorrera. 50eko hamarkadako euskal literaturaren agertoki - Segurola, Koro (EGAN, 2024)
Egan literatura aldizkariaren sorrera. Aldizkariaren sortzaileak eta gerraosteko argitalpenen testuingurua. Gerraosteko Hegoaldeko lehen agerkariak: Egan, lehen literatura-plataforma (1948). Eganen “asmo berria” (1953). Urte mugarria: 1956.